Saturday, October 4, 2008

Ναυπακτία


ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ
Ορεινή Ναυπακτία. Στο κέντρο της Ελλάδας, τα γνωστά Κράβαρα με τα 45 χωριά.
Γιατί η ηρεμία κοντά στη φύση αναζωογονεί και δίνει την ευκαιρία για χαλάρωση σε ένα ορεινό ανάγλυφο που διακόπτεται από γραφικά χωριουδάκια με παραδοσιακούς ξενώνες και ταβερνάκια με σπιτικό φαγητό.
Γιατί οι καστανιές εναλάσσονται με τα έλατα και τους κέδρους στην πεζοπορία στο φαράγγι του Κακάβου, (από το μονοπάτι στην Αμπελακιώτισσα και κατηφορίζοντας στον ποταμό Κότσαλο) και ο ποταμός Εύηνος προσκαλεί τους λάτρες του εναλλακτικού τουρισμού.
Γιατί, αν είστε κυνηγός, θα βρείτε παρέα να στήσετε παγίδες για αγριογούρουνα που στη συνέχεια μπορείτε να γευτείτε με το ρουμελιώτικο τρόπο.
Γιατί αξίζει να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική πετρόχτιστων σπιτιών, καθώς οι κάτοικοι φημίζονταν ως μάστορες – κτιστάδες.


ΔΙΑΜΟΝΗ
«Ξένιος» (τηλ. 26340 41111, φαξ 26340 41112), στην Κάτω Χώρα Ναυπακτίας. Πρόκειται για συγκρότημα ξύλινων σπιτιών που θυμίζει παραμυθένιο σκηνικό, με το κεντρικό πέτρινο κτήριο (υποδοχή –εστιατόριο) στη μέση και τα σπιτάκια τριγύρω.
«Φάρμα Μίχου» (τηλ. 26340 48781), στον οικισμό Λαλίκα Αποδοτίας. Ζεστή ατμόσφαιρα και πρωινό από τα χέρια της οικοδέσποινας, με σπιτική μαρμελάδα και αβγά από το κοτέτσι, μέχρι χυλοπίτες και τραχανά.

ΦΑΓΗΤΟ
Σε όλους τους παραδοσιακούς ξενώνες της περιοχής μπορείτε να απολαύσετε ντόπια πεντανόστιμα πιάτα. Προτείνουμε και:
Την οικογενεική ταβέρνα «Πλατάνι» (τηλ. 26340 22707 και 41002) στην Ανω Χώρα Ναυπακτίας, αρνάκι στο φούρνο, χωριάτικο κόκκορα, αγριογούρουνο και άλλα πολλά.Την ταβέρνα «Το Τζάκι» (τηλ. 26340 52322), στη Λιμνίτσα Ναυπακτίας.

Δημοσιεύτηκε 03/08 Εξοδος

1 comment:

kondav said...

ΟΧΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!
Σαφώς και δεν είμαστε ενάντια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας! Όπως δεν είμαστε και ενάντιοι στις Μεταμοσχεύσεις : αν και προκρίνουμε την προληπτική ιατρική, υποστηρίζουμε σαφέστατα την δωρεά ανθρωπίνων οργάνων – όχι όμως και την εμπορία τους ή ακόμη χειρότερα, την λήψη οργάνων χωρίς την συγκατάθεση του δότη. Υπάρχει κανείς που θα επικροτούσε την ευθανασία με σκοπό την λήψη οργάνων για μεταμόσχευση; Έτσι δεν πρέπει να υπάρξει και κανείς που να συμφωνήσει στην καταστροφή μοναδικής οικολογικής αξίας περιοχών, για την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων ή Υδροηλεκτρικών Φραγμάτων.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ!
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την καταστροφή του νοτιότερου στην Ευρώπη δάσους οξυάς! Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του νοτιότερου στην Βαλκανική Βιοτόπου για τις καφέ αρκούδες! Θα εμποδίσουμε την καταστροφή των μοναδικών για την Ελλάδα οικοτόπων της Κεφαλληνιακής Ελάτης όπου αναπτύσσονται υγιείς πληθυσμοί Ζαρκαδιών και Λύκων. Θα δώσουμε μια ελπίδα επιβίωσης για το τελευταίο ζευγάρι Αετών και ένα από τα τελευταία κοπάδια αγριοκάτσικων που συναντάμε στην Χώρα μας. Κι ίσως κάποτε δούμε να ξαναεπιστρέφει και ο Λίγκας, που λίγα χρόνια πριν, λόγω των έργων εκτροπής του Εύηνου ποταμού ( πάλι με οικολογικό μανδύα : για να μην χάνεται το νερό στην Θάλασσα ..) χάθηκε για πάντα. Επειδή λοιπόν εμείς πιστεύουμε ότι τα Ποτάμια πρέπει να φθάνουν στην Θάλασσα, ότι οι Βουνοκορφές πρέπει να ατενίζουν τα σύννεφα και ότι αν θέλουμε να σώσουμε τον Πλανήτη μας , πρέπει πριν και πάνω από όλα να σεβόμαστε την Πραγματική Φύση, για αυτό και απαιτούμε την πλήρη και άμεση προστασία του Περιβάλλοντος στην Ναυπακτία.
Η ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ!
Να διαφυλαχθεί η μοναδική της Οικολογική Σημασία. Να μην αλλοιωθεί η αισθητική αξία του Περιβάλλοντος της. Να προστατευθεί η Χλωρίδα και η Πανίδα της.

ΥΓ) για μην βρεθεί κάποιος κακοήθης και μας κατηγορήσει ότι δεν θέλουμε ανεμογεννήτριες στις αυλές μας και για αυτό αντιδρούμε, σας επισημαίνω ότι η πλειοψηφία όσων προσυπογράφουμε το παρόν, μένουμε στην Αθήνα και πολλοί λίγοι έχουμε αυλές! Κοιτάξτε λοιπόν την Αθήνα του Περικλή και του Ικτίνου πως την κατάντησε η Σύγχρονη Ανάπτυξη, και αναρωτηθείτε αν αξίζει για την ηλεκτροδότηση του Mall και του Carrefour να θυσιάσουμε έναν, αν όχι τον τελευταίο οικολογικό παράδεισο της Χώρας μας.