Monday, July 12, 2021

Ηλεκτροκίνηση: Στην πράσινη αφετηρία δημόσιο και ιδιώτες

 

Ηλεκτροκίνηση: Στην πράσινη αφετηρία δημόσιο και ιδιώτες

Κίνητρα από τις κυβερνήσεις και επενδύσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες
Σάββατο, 05 Ιουνίου 2021 15:38
 
UPD:19:37


Της Πέπης Γρηγοριάδου
pgrigoriadou@naftemporiki.gr

Κυβερνήσεις και επιχειρήσεις τρέχουν στην πράσινη κούρσα ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η Ε.Ε. θέτει φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και η κυβέρνηση Μπάιντεν ρίχνει 174 δισ. δολ. στην αγορά για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Στην Ελλάδα η Volkswagen παρέδωσε στην Αστυπάλαια 12 φορτιστές και οκτώ ηλεκτρικά αυτοκινήτα σε Αστυνομία, Λιμενικό, Πολιτική Αεροπορία, καθώς και ένα ασθενοφόρο, σε μία προσπάθεια να γίνει ένα πρότυπο νησί «πράσινης» ανάπτυξης ή όπως είπε ο CEO της Volkswagen Group «η Αστυπάλαια είναι το μελλοντικό εργαστήρι της Ευρώπης για την απολιγνιτοποίηση».

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βλέποντας ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι αυτά που θα κόψουν το νήμα στο τέλος του αγώνα δρόμου αυξάνουν τις επενδύσεις τους στον τομέα, επιδιώκοντας αυξημένα μερίδια στις προτιμήσεις των καταναλωτών, οι οποίοι πέρυσι δαπάνησαν 120 δισ. δολ. για ηλεκτρικά οχήματα. Τριψήφια τα ποσοστά αύξησης των πωλήσεων τους το 2020 και με υψηλότερες ταχύτητες φέτος καθώς και τα επόμενα χρόνια. Όμως ο δρόμος για 100% επικράτηση των EV φαντάζει μακρύς και κοστοβόρος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1734840/ilektrokinisi-stin-prasini-afetiria-dimosio-kai-idiotes?fbclid=IwAR1JtiC8cX0v-r7Y7io5hOYOaBdkyjIA2AB7UFY5Laclk8DolnUcXgBQkwI

No comments: